Heeft u nog vragen? Of wensen? Dan kunt u ons mailen optel info@trouwautosverhuur.nl

Ford Consul Oldtimer huren

Mooie Oldtimer huren? Dan is deze Ford Consul zeker wat voor je.

De Consul mk2 vormde samen met de snellere en luxere Zephyr en Zodiac, de zogenoemde “three graces.” Dit was de nieuwe generatie sedans van Ford Engeland, geïntroduceerd in 1956. In eerste instantie hadden deze auto’s een nog wat hogere daklijn omdat het dragen van een hoed tijdens het rijden in die tijd nog relatief normaal was. Bij de restyling voor bouwjaar 1959 werd deze daklijn verlaagd. Daardoor wordt nu gesproken over highline en lowline modellen. De productie liep tot 1962. Van de 2e generatie Consul werden er tussen 1956 en 1962 zo’n 372.000 gebouwd.

Hoewel ontworpen en ook voornamelijk geproduceerd in Dagenham in het Verenigd Koninkrijk, werden de three graces op zeer veel plaatsen in de wereld in kleinere hoeveelheden geassembleerd. Antwerpen, Amsterdam, Canada en Australië om er een paar te noemen.
Naast de sedan, werden er ook in kleine series auto’s direct na productie omgebouwd tot estate, cabriolet en zelfs pickup. Dit vond plaats bij externe carrosseriebouwers en niet in de fabrieken.

Hoewel de modellen een verkoopsucces waren, was het toch vooral het Verenigd Koninkrijk en Australië / Nieuw-Zeeland waar de auto’s werden verkocht. Op het Europese vasteland kochten meer mensen de modellen van Ford Duitsland. Dit heeft er toe geleid dat er op dit moment nog maar zo’n 6 Consuls van deze generatie op kenteken staan in Nederland. Het illustreert hoe zeldzaam een links-gestuurde Consul inmiddels is.

 • Prijs & Info

  Prijs:            € 280.00 bij 8 uren*
  Kilometers: Incl. Onbeperkte Vrije kilometers*
  Standplaats: Budel
  Alleen te huur in Brabant & Limburg

  *Berekend van standplaats tot standplaats
 • Kenmerken

  Chauffeur: Ja of zelf rijden, minimaal 24 jaar en 1 jaar rijbewijs
  Type: Oldtimer en Klassiek
  Merk: Ford Mk2 Consul lowline
  Kleur: Blauw met crème dak
  Bouwjaar: 1959

Offerte Aanvraag

Voor een gratis offerte vul dan hier onderstaande gegevens in.

Datum & Tijd